Om Rosa Danica®

Rosa Danica A/S er en moderne gartnerivirksomhed, etableret i 1987 af Lis og Torben Moth Madsen. Rosa Danica råder over et samlet areal på ca. 18 ha. væksthuse, med den mest moderne teknik til produktion af potteplanter.

Det er Rosa Danicas mål, at producere planter af høj kvalitet under hensyntagen til miljøet. Gartneriet er således tilsluttet MPS systemet, og har i lang tid været MPS-A gartneri. Biologisk skadedyrsbekæmpelse, brug af regnvand, recirkulering af vandingsvand og gødning er eksempler på de grønne tiltag, der er en naturlig del af gartneriets produktion.

Rosa Danica har et tæt samarbejde med tyske W.Kordes’ Söhne om udvikling af nye Kordana® potteroser. Alle Kordana® sorter er skabt ved krydsning hos W. Kordes’ Söhne og senere prøvedyrkning hos Rosa Danica, hvor roserne gennemtestes for deres kvalitet. Dette tætte samarbejde har resulteret i et sortiment af potteroser, der opfylder alle ønsker fra producenter, forhandlere og forbrugere.

Fra 2011 er den oprindelige produktion af Kordana® potteroser udvidet med også at omfatte Tendenza® Schlumbergera og Tendenza® Ripsalidopsis. Det er med stolthed, at Rosa Danica kan videreføre produktionen af de to kaktustyper fra Rhodes A/S. Der er også her tale om et betydeligt produktudviklingsprogram, som betyder, at gartneriet til stadighed kan præsentere nye spændende sorter og farver i det interessante sortiment.

Det seneste resultat af den målrettede produktudvikling i Rosa Danica er lanceringen af Tendenza® Campanula Portenschlagiana.  Den forædlede sort har en særdeles markant blå farve og plantens vækst er meget kompakt og ensartet.   Også på holdbarheden skiller sorten sig ud fra gennemsnittet på markedet.