Om Rosa Danica®

Rosa Danica A/S er en moderne gartnerivirksomhed, etableret i 1987 af Lis og Torben Moth Madsen. Rosa Danica råder over et samlet areal på ca. 14 ha. væksthuse, med den mest moderne teknik til produktion af potteplanter.

Det er Rosa Danicas mål, at producere planter af høj kvalitet under hensyntagen til miljøet. Gartneriet er således tilsluttet MPS systemet, og har i lang tid været MPS-A gartneri. Desuden er gartneriet Global GAB certificeret. Biologisk skadedyrsbekæmpelse, brug af regnvand, recirkulering af vandingsvand og gødning er eksempler på de grønne tiltag, der er en naturlig del af gartneriets produktion.

Rosa Danica har et tæt samarbejde med en af verdens største rosenforædlere, tyske Kordes Rosen om udvikling af nye Kordana® potteroser. Alle Kordana® sorter er skabt ved krydsning hos W. Kordes’ Söhne og senere prøvedyrkning hos Rosa Danica, hvor roserne gennemtestes for deres kvaliteter og værdier. Dette tætte samarbejde har resulteret i et sortiment af potteroser, der opfylder alle ønsker fra producenter, forhandlere og forbrugere.

Den seneste nyhed hos Rosa Danica A/S er the1rose™. Dette er en et stilket potterose. the1rose™ blev til ved en tilfældighed, da et parti storblomstrede roser ikke forgrenede sig som de skulle, og dermed var ideen om the1rose™ skabt. Det unikke ved denne potterose er, at den har en holdbarhed på 4-6 uger, samt en særlig stor blomst. Det er en rose som kan stå overalt i hjemmet og som er nem at passe, da den altid leveres i en Easy watering™ skjuler.

Rosa Danica A/S producerer udover potteroser også følgende produkter:

  • Campanula Portenschlagiana – BlueOne, WhiteOne
  • Spring Bell
  • Schlumbergera

Alle sorter lever op til Rosa Danicas krav om lang holdbarhed samt planter i meget høj kvalitet. Der arbejdes målrettet med produktudvikling, hvilket betyder at gartneriet til stadighed kan præsentere nye spændende sorter og farver i det interessante sortiment.