Fakta om ROSA DANICA

Med en produktion på i omegnen af 14,5 millioner planter årligt kan Rosa Danica A/S med rette kaldes en af de førende producenter af potteplanter på verdensplan. Det er en position, som vi er stolte af og som forpligter! Vi gør os hver dag umage med at producere smukke og holdbare potteplanter i netop de farver, som forbrugerne efterspørger og under størst mulig hensyn til miljøet.

Rosa Danica er en topmoderne gartnerivirksomhed, som tilbage i 1987 blev grundlagt af Lis og Torben Moth Madsen. Rosa Danica råder over et samlet produktionsareal på ca. 110.000 m2, hvor der primært dyrkes potteroser men også Campanula og Schlumbergera i væksthusene. En fast stab på omkring 110 medarbejdere sørger hver eneste dag for, at der er friske potteplanter på vej ud til forbrugere verden over. Mere end 90% af vores produktion ender således i udenlandske hjem.

Sundt miljø – sund forretning
Et sundt og bæredygtigt miljø er en forudsætning for at drive en sund forretning. Rosa Danica er tilsluttet MPS systemet som MPS-A gartneri. Desuden er vi Global GAP certificeret, hvilket betyder, at vi løbende bliver vurderet på bl.a. affaldsmængder, energi- og pesticidforbrug.
Biologisk skadedyrsbekæmpelse, brug af regnvand, recirkulering af vandingsvand og gødning er blot nogle eksempler på de grønne tiltag, som sikrer en skånsom og bæredygtig udnyttelse at naturens ressourcer. Det er sund fornuft, hvis du spørger os.

Forædling… kald os bare nørder.

Vi bruger rigtig mange ressourcer på produktudvikling af vores Kordana® roser. 

Vores hjertebarn har altid været Kordana® potteroser. Vores stærke position på markedet er et resultat af mere end 30 års tæt samarbejde med en af verdens største rosenforædlere, tyske Kordes Rosen. I fællesskab udvikles nye Kordana® potteroser ved krydsning hos Kordes Rosen og senere prøvedyrket hos os i Rosa Danica. Her testes årligt mere end 2000 forskellig Kordana® potteroser for deres kvaliteter og værdier. 4-6 af disse rammer markedet som nye Kordana® varianter. Vores fælles udviklingsarbejde har resulteret i et bredt sortiment af Kordana® roser, der alle opfylder markedets forventninger og krav, hvor især holdbarhed og pantesundhed er i høj kurs.

Desuden vægter egen forædling af Tendenza® Campanula og Schlumbergera stort. Alt bliver vurderet og testet, – attraktive farver, bedre holdbarhed, plantesundhed o.m.a.
Vores Campanula Tendenza®BlueOne™ er resultat af flere års intens egen forædling indenfor denne produktlinje. Den dybe blå farve og den ekstra lange holdbarhed er især unik for BlueOne™
Vores Schlumbergera er kendetegnet ved ekstra store blomster i de mest fantastiske farver. De går alle under betegnelsen Schlumbergera Tendenza®Brazil™ Grande. 

Bæredygtighed med hjerne og hjerte.

Naturen er vores vigtigste ressource, som vi alle bør værne om. Metodeforbedring, herunder energiminimering, er derfor en vigtig del af vores løbende udviklingsarbejde. Hvordan og hvor kan vi gøre tingene bedre med et mindre forbrug af div. ressourcer? Det spørgsmål stiller vi dagligt os selv. Efter benhårdt og fokuseret arbejde er Rosa Danica med stolthed blevet godkendt til økologisk produktion i datterselskabet BioSund Aps.

I BioSund dyrker vi nænsomt forskellige typer af økologiske og bæredygtige grøntsager og andre planter til forbrugeren. Produkterne er nøje udvalgt efter smag, sundhed, holdbarhed og vækstform. Planterne dyrkes i vores væksthuse i økologisk spagnum, hvor de forkæles med økologisk planteudtræk. Evt. skadedyr bekæmpes biologisk.

Sortimentet i BioSund udvides løbende med forskellige grøntsager, bær, krydderurter og andre spændende planter til hjemmet.

Følg os på BioSund.dk og Instagram.