Rosa Danica

Med en produktion på i omegnen af 10,5 millioner planter årligt kan Rosa Danica A/S med rette kaldes en af de førende producenter af potteplanter på verdensplan. Det er en position, som vi er stolte af og som forpligter! Vi gør os hver dag umage med at producere smukke og holdbare potteplanter i netop de farver, som forbrugerne efterspørger og under størst mulig hensyn til miljøet.

Rosa Danica er en topmoderne gartnerivirksomhed, som tilbage i 1987 blev grundlagt af Lis og Torben Moth Madsen. Rosa Danica råder over et samlet produktionsareal på ca. 110.000 m2, hvor der primært dyrkes potteroser men også Campanula og Schlumbergera i væksthusene. En fast stab på omkring 100 medarbejdere sørger hver eneste dag for, at der er friske potteplanter på vej ud til forbrugere verden over. Mere end 90% af vores produktion ender således i udenlandske hjem.

Bæredygtighed med hjerne og hjerte.

Et sundt og bæredygtigt miljø er en forudsætning for at drive en sund forretning. Rosa Danica er tilsluttet MPS systemet som MPS-A gartneri. Desuden er vi MPS GAP og MPS GRASP certificeret, hvilket betyder, at vi løbende bliver vurderet på arbejdsmiljø, affaldsmængder, energi- og pesticidforbrug o.a.

Naturen er vores vigtigste ressource, som vi alle bør værne om. Metodeforbedring, herunder energiminimering, er derfor en vigtig del af vores løbende udviklingsarbejde. Hvordan og hvor kan vi gøre tingene bedre med et mindre forbrug af div. ressourcer? Det spørgsmål stiller vi dagligt os selv.

Via målrettet produktudviklingsarbejde har vi udviklet dyrkningsmetoder, der bygger på udnyttelse af naturlige vækstfremmere og effektive mikroorganismer, som forstærker planternes modstandsdygtighed overfor sygdomme og skadedyr. Kombineret med biologisk skadedyrs kontrol, er det med til at sikre et sundt væksthusmiljø.

Forædling… Kald os bare nørder!

Vi bruger rigtigt mange ressourcer på forædling af vores potteroser, campanula og schlumbergera. Stærkere farver, bedre holdbarhed, mere harmonisk form. Alt bliver vurderet og testet, om det ikke kan gøres lidt bedre. Vores campanula Tendenza er fx resultatet af egen forædling, hvor den dybe blå farve og ekstra lange holdbarhed er to af Blueone´s vigtigste værdier.
Vores schlumbergera er kendetegnet ved ekstra store blomster i de mest fantastiske farver, der minder én om hvorfor de hedder Brazil ® Grande.
Vores hjertebarn har altid været potteroser, og vores stærke position på markedet er et resultat af mange års forædlingsarbejde. Vi har et tæt samarbejde med en af verdens største rosenforædlere, tyske Kordes Rosen, om løbende udvikling af nye Kordana® potteroser. Alle Kordana® sorter er skabt ved krydsning hos Kordes Rosen og senere prøvedyrkning hos Rosa Danica, hvor potteroserne gennemtestes for deres kvaliteter og værdier. Vi prøvedyrker og tester i gennemsnit 3.000 forskellige sorter om året, hvoraf 4-6 nye sorter rammer markedet. Vores udviklingsarbejde har resulteret i et bredt sortiment af potteroser, der opfylder de fleste ønsker fra producenter, forhandlere og forbrugere.